Se alla

Vem är du? Emma Wahlmino

Ditt namn, ålder och var du bor?
Emma Wahlmino, 25 år, Fjölebro, Kalmar.

Vilka är valets tre viktigaste frågor för dig att driva?

1. Företagande. För mig är det viktigt att vi tar tillvara på alla de innovationer som finns i våra fantastiska lokala bolag samtidigt som vi fortsätter att locka hit nya. Kalmar ska bli en riktigt bra kommun att starta och driva företag i.
2. Skola. Det är otroligt viktigt med en bra skola, både för elever som behöver extra stöd samt för de som behöver utmanas lite extra. För att skapa den bästa skolan behöver vi ha kvar valfriheten som våra friskolor ger oss.
3. Integration. Att ha ett arbete att gå till där du dagligen möter det svenska språket, får en egen försörjning och känner dig som en del av vårt gemensamma samhälle – det är enligt mig lyckad integration på riktigt.

Vad har du gjort i övrigt förutom att vara politiker?
Jag är uppväxt i stallet och har engagerat mig mycket ideellt tidigare genom ridningen. När det kommer till arbetslivet jobbar jag just nu som lönehandläggare på Kalmar Kommun, men har tidigare arbetat som bland annat personlig assistent.

Vad gör du helst en ledig dag?
En ledig dag spenderar jag helst med min man och min katt ute i trädgården.