Se alla

Liberalernas frågor i dagens kommunfullmäktige

En sammanfattning

Måndag 29 januari 2018

Dagens kommunfullmäktige

Idag var det kommunfullmäktige i Kalmar kommun. Liberalerna hade som vanligt en massa frågor inom till den styrande majoriteten. Här hittar du alla frågor och interpellationer från dagens kommunfullmäktige länk till handlingar 

Här är Liberalernas frågor och interpellationer och en kort sammanfattning av innebörden.

Carl-Henrik Sölvinger

Blev det någon semesterresa förra året?

Personer som redan har beslut om personlig assistans kan vid ett tillfälligt utökat behov ansöka hos kommunen för att få lite mer assistans under en begränsad period. Detta kan vara under en semesterresa eller kanske ett bröllop.

Carl-Henrik Sölvinger undrar hur stor andel av dessa ansökningar kommunen beviljade under 2015,2016 och 2017.

Kalmar/Öland en viktig förbindelse?

Efter Sebastian Halléns utspel om behovet av ytterligare en Ölandsbro har frågan nu tagit sig till Kalmar kommun. Carl-Henrik Sölvinger frågar Johan Persson (S) om det är dags att starta samtalen för att få till ytterligare en Ölandsbro.

Carl-Henrik frågar också om färjetrafiken mellan Kalmar och Öland och dess framtidsutsikter.

Björn Brändewall

När får vi se insatser mot våldsbejakande extremism?

Kalmar kommun har ingen handlingsplan mot våldsbejakande extremism. Liberalerna har ett flertal gånger försökt att skynda på processen genom att ställa interpellationer och jaga ansvariga för framtagandet av en sådan plan. En plan mot våldsbejakande extremism har varit ute på remiss i de kommunala nämnderna, och sluttiden var för fyra månader sen.

Nu vill Björn Brändewall veta: När bedömer du Bertil Dahl reds. anm. att Kalmar kommun kommer att kunna anta en handlingsplan mot våldsbejakande extremism?

Inger Hilmansson

Tidplan och process för aktualitetsprövning?

Kommunen skall varje mandatperiod ta fram en översiktsplan, denna är dock försenad och mandatperioden börjar ta slut. Översiktsplanen ska aktualitetsprövas för att sedan aktualitetsförklaras. Men även denna process tar ganska lång tid och Inger Hilmansson vill veta när den kommer vara färdig för beslut.

Fanns alla fakta på bordet?

Det skall finnas en fastighetsvärdering av arenan från 2015 eller 2016. Denna fanns dock inte med i beslutsunderlaget när ärendet skulle klubbas i kommunfullmäktige. Inger Hilmansson frågar därför Johan Persson (S) om namne fått ta del av fastighetsvärderingen KFF gjort, innan beslutstillfället. Samt om kommunen gjort en egen fastighetsvärdering innan detta beslutstillfälle.

Hur påverkar KFF:s borgen till Arenabolaget?

Ytterliggare en fråga om Arenan från Inger Hilmansson. Denna handlar om att få reda på hur situationen ser ut och vilka ekonomiska konsekvenser det borgensåtagande mellan Kalmar FF och Arenabolaget kan få.