Se alla

Nytt Oppositionsråd för Liberalerna i Kalmar kommun

Söndag 16 maj 2021

Nu är det klart! Lotta Wahlmino blir nytt Oppositionsråd för Liberalerna i Kalmar kommun.

Idag söndagen den 16 maj 2021 har Liberalerna i Kalmar haft ett extrainsatt medlemsmöte för att välja nytt Oppositionsråd efter Carl-Henrik Sölvinger som lämnar uppdraget den sista juli.

Nomineringskommittén har haft en process där medlemmarna har varit delaktiga genom att lämna in nomineringar på dem de vill se som nästa Oppositionsråd för Liberalerna i Kalmar kommun. Många förslag inkom och efter samtal och intervjuer med samtliga kandidater var det till slut tre namn som återstod. När intervjuerna var klara var nomineringskommittén enig om att Lotta Wahlmino är den mest lämpade för uppdraget. Även medlemmarna visade sitt stöd då drygt hälften av alla inkomna nomineringar föreslog Lotta som första kandidat.

Medlemsmötet var helt eniga och valde Lotta Wahlmino som Oppositionsråd från 1 augusti. Lotta Wahlmino kommer att ta över alla Carl-Henriks uppdrag och lämnar även sin post som ordförande i kommunföreningen. Det formella valet sker på Kommunfullmäktige den 21 juni 2021. Säger Joachim Almeke, sammankallande i Nomineringskommittén.

Jag ser detta som en fantastisk chans att få utveckla mitt politisk engagemang i kommunpolitiken där det händer spännande saker framöver. Inte minst är det snart dags att starta valarbetet inför 2022 och bygga ett starkt lag av Liberaler som tillsammans med Kalmaralliansen vill ta över styret i Kalmar kommun. – Lotta Wahlmino