Se alla

Femte bifallna motionen denna mandatperiod från Liberalerna

Pressmeddelande

Onsdag 17 juni 2020

Vid senaste kommunfullmäktige 15/6 svarade fullmäktige ja till Liberalernas motion om att uppdatera skyltprogrammet för Kvarnholmen från 1997.

Det är bra att fullmäktige sa ja till att revidera skyltprogrammet i samband med att man tar fram ett nytt uteserveringsprogram. Det kommer att ge en helhet på Kvarnholmen gällande möjligheter för näringslivet att marknadsföra sig, för tillgängligheten och gestaltningen. Man valde dessutom att bredda uppdraget till att omfatta hela kommunen och även vår egen skyltning vilket är mycket bra, säger Carl-Henrik Sölvinger, oppositionsråd (L).

Liberalerna har haft en hög aktivitetsnivå med inte mindre än 15 behandlade motioner så här långt i mandatperioden. Flera motioner har även om de inte bifallits lett till förbättringar inom sina områden, vi kommer få t.ex. ett naturreservat på Stensö, mer fokus på räddningstjänstens villkor och bättre och mer transparant information kring livsmedelskontroller tack vare våra förslag.

Att fullmäktige hittills valt att säga ja till inte mindre än 5 liberala motioner är helt fantastiskt. Vi har försökt lämna konstruktiva förslag för ett bättre Kalmar och jag konstaterar att vi lyckas ganska bra. För mig är det en mycket viktig del av arbetet i opposition, att hela tiden lämna förslag på hur saker kan göras bättre och försöka bidra till vår kommun, avslutar Carl-Henrik Sölvinger, oppositionsråd (L).

Kontakt: Carl-Henrik Sölvinger, oppositionsråd (L): 073-0638707

2020 – juni: Revidera skyltprogrammet

Länk till motionen

Övriga bifallna motioner under mandatperioden hittills:

2020 – maj: Hälsosamtal på arbetstid

Länk till motionen

2020 – februari: Ödehusinventering

Länk till motionen

2019 – januari: Drönare i räddningstjänsten

Länk till motionen

2019 – januari: Inför kompiskortet i Kalmar

Länk till motionen