Se alla

Sölvinger och Edström toppar valsedlar

Pressmeddelande

Torsdag 30 november 2017

Sölvinger och Edström toppar valsedlar

Liberalerna i Kalmar har nu fastslagit sina valsedlar för inför valen till kommun- och landstingsfullmäktige nästa höst. Kommunlistan toppas av oppositionsrådet Carl-Henrik Sölvinger.

– Jag ska förvalta det förtroende jag fått av medlemmarna. Jag ser fram emot att leda Liberalerna i kommunen i valrörelsen och nästa mandatperiod. Vi kommer fortsätta föra en konstruktiv politik som gör skillnad för Kalmarborna, säger Carl-Henrik Sölvinger, oppositionsråd (L).

Besluten om listorna, som togs på ett medlemsmöte under onsdagen, har föregåtts av en öppen nomineringsprocess samt ett internt provval. Etta på landstingslistan blev oppositionslandstingsrådet Pierre Edström.

– Jag är mycket glad över att få fortsatt förtroende. Ett spännande arbete väntar i den nya Region Kalmar län där både hälso- och sjukvården och de regionala utvecklingsfrågorna kommer att finnas. Vi har många utmaningar inom båda områdena att arbeta med för att göra länet mer attraktivt besöka, bo och arbeta i, säger Pierre Edström.

Sölvinger och Edström. Foto: Johannes Norlander

Nedan följer de fem toppnamnen på respektive valsedel.

Kommunlistan topp fem:

  1. Carl-Henrik Sölvinger
  2. Lotta Wahlmino
  3. Björn Brändewall
  4. Jennie Uller
  5. Michael Nilsson

Landstingslistan topp fem:

  1. Pierre Edström
  2. Sebastian Hallén
  3. Inger Hilmansson
  4. Björn Brändewall
  5. Lasse Karlsson

För fler kommentarer kontakta:

Carl-Henrik Sölvinger 073-063 87 07

Pierre Edström 070-265 64 27

pressmeddelande nomineringsmöte 2017